PALUX rescrie conceptul de cooking profesional.

Featured

Apr 01
Gastropan-Trus-Palux

Cum păstrezi aspectul, aroma, gustul ingredientelor și timpul scurt de preparare?
Descoperă Smart Kitchen Solutions!

Fiecare prânz devine o nouă aventură care abia așteaptă să fie cucerită. Fiecare cină sau eveniment devine o experiență culinară demnă de pus în ramă alături de prieteni. Cam așa arată meniul zilnic al personajului din secolul XXI, care din dorința de a-și impresiona papilele de fiecare dată, caută gusturi noi, mixuri inedite și originale, meniuri cu poveste, dish-uri sofisticate, impresionante prin gust și aormă, dar și prin aspect pentru retină. Pune mai multe întrebări. Pune accent pe proveniența ingredientelor. Îi pasă de procesul de preparare. Cu toate acestea, decizia finală este influențată de rapiditatea livrării deliciilor culinare, pentru a-și permite să treacă la următorul capitol de explorat.

Cum satisfac aceste cerințe managerii de restaurante și organizatorii de evenimente de mari dimensiuni?

Cum pot obține chefii bucătari rezultatul dorit, mai exact produsul final servit în farfurie care să bifeze toate cerințele publicului legate de aspect, gust, aromă, dar care să fie și preparat într-un timp cât mai scurt?

Trus Horeca Services prezintă în acest articol Smart Kitchen Solutions made in Germany și te invită să descoperi beneficiile PALUX cu un sistem funcțional optim, interconectat cu ajutorul echipamentelor specifice.

Pe scurt, partea de flux de la materia primă la preparatul final sună cam așa. Povestea preparatului vedetă începe cu alegerea furnizorilor ce pot oferi o calitate constantă a materiei prime pentru restaurantul sau evenimentul tău. Te invităm la o călătorie virtuală de gătire rapidă și miraculoasă la prima vedere, dar adusă în planul realității cu ajutorul aparatelor Smart Kitchen Solutions de la Palux.

Să presupunem că ai de pregătit o cină pentru 1000 de persoane cu vită și garnitură din legume.

Începi organizarea cinei cu garniturile din legume pe care le pregătești la abur, sub presiune – în pressure steamer –fără contact direct cu apa – apoi le pui in blast chiller și le congelezi pentru ca ele să-ți prăstreze aspectul impecabil, aroma și valorile nutritive.

Dacă ai de gătit rădăcinoase – de notat că poți face 150 de porții în 4 minute, chiar dacă preparatul are ca materie primă morcov, pătrunjel, păstârnac, țelină, sfeclă roșie sau broccoli în 2 minute. Este waw! Pe lângă timpul scurt de pregătire, este important că aspectul legumelor rămâne impecabil și-și păstrează vitaminele, mineralele și sărurile.

În următoarea zi poți pregăti carnea de vită. Scoți bucata de carne din frigider, o porționezi și o videzi la aparatul de ambalare în vid. După vidare o pregătești la cuptor sau la pan 600 la plită și apoi o pui în blast chiller sau shock freezer, un coborâtor rapid de temperatură.

Mașina de vidare are 10 programe de utilizare incluse, iar funcția de “Quickstopp H2O” ajută la reducerea pierderilor de produs și calitate.

Ultima parte de pregătire a cinei – în ziua evenimentului constă în montarea farfuriilor cu același plaiting, de la farfuria cu numărul 1 la cea cu numărul 1000.

Asta înseamnă că-n ziua evenimentului – cu un efort minim – bucătarii montează farfuriile cu produsele preparate și congelate – le introduc în cuport pentru o regenerare timp de 7 minute și apoi gata, poți striga Dinner is served!

Ai obținut 1000 de farfurii identice cu preparate delicioase, ce vor răsfăța papilele invitaților cu gustul și aroma ingredientelor autentice și vor gâdila retina cu un aspect impecabil într-un timp extrem de scurt, și ce este cel mai important vor aduce aportul necesar de vitamine și minerale păstrate cu sfințenie prin pașii de pregătire și gătire oferite de Smart kitchen solutions by Palux.

În contrast cu metodele convenționale de gătire, vidarea alimentelor și ingredientelor în prealabil, garantează conservarea nutrienților valoroși, gustului, culorii și aromei. Această procedură oferă pierderi minime în timpul gătirii și gust maxim datorită gătirii în suc propriu. Reduce consumul de energie și oferă o preparare și depozitare facilă.

Preparatele precum carnea, peștele, legumele, garniturile, fructele și deserturile sunt preparate perfect datorită acestei etape de pregătire.

Pressure steamer gătește preparatul sub presiune, atunci când ai de gătit multe porții rapid, dar vrei să și păstrezi gustul și nutrienții ingredientelor.

Pressure steamer ul , aparatul de gătit sub presiune are diverse aplicații, fierberea blândă a alimentelor  la abur și presiune – fără contact direct cu apa,

pasteurizare perfectă, ușor de regenerat.

Blast chiller-ul păstrează constant calitatea preparatelor la standarde ridicate. Reduce costurile de producție. Costul cu materia primă scade cu 20%.

Alterarea alimentelor este redusă cu 80% datorită condițiilor optime de depozitare. Nu există pierderi de minerale și săruri din preparate. Retenția gustului și a culorii preparatelor este maximă.

Ce trebuie reținut? Coborâtorul rapid de temperatură păstează preparatul cu aceleași caracteristici exact ca atunci când a fost gătit.

Descoperă rețete de succes pentru bucătăriile tale profesionale de la consultanții Trus în Showroom-ul din Brașov, strada Lungă 250 sau online www. trus.ro!

Leave a Comment:

Leave a Comment: